Bibliotheek Huizen Laren Blaricum

De bibliotheek is een culturele ontmoetingsplaats waar naast een collectie boeken over kunst en cultuur ook een gevarieerd aantal culturele en educatieve activiteiten plaatsvinden. 

Culturele activiteiten

De bibliotheek heeft een breed cultureel aanbod: Er zijn bijvoorbeeld ontmoetingen met schrijvers, lezingen over kunst, er is een open podium voor beginnende schrijvers en een schrijf-café. 

Bij het aanbod van culturele activiteiten werkt de bibliotheek graag samen met andere culturele organisaties zoals het Huizer museum, de Stichting Kunst en Cultuur Huizen en de Atelierroute Huizen. Zo vindt de jaarlijkse opening van de Huizer Atelierroute traditioneel plaats in de bibliotheek en is de bibliotheek het hele weekend geopend voor de Atelierroute. De bibliotheek is ook medeorganisator van de jaarlijkse Poëzie-vertaalwedstijd die in de Boerderij van Huizen wordt georganiseerd.

Educatieve activiteiten

De bibliotheek biedt jaarlijks een educatief programma aan alle basis- en voortgezet onderwijs scholen. Leerlingen kunnen op deze manier kennismaken met kunst en cultuur. Voor elk niveau wordt er aanbod ontwikkeld dat zowel op school zelf en/of in de bibliotheek kan plaatsvinden.

Cultuur coördinator

Tevens heeft de bibliotheek een cultuur coördinator die de scholen helpt en ondersteunt met het kiezen uit het ruime aanbod op het gebied van cultuur in de gemeente Huizen. Of het nou gaat om cultureel erfgoed of kunsteducatie, deze coördinator adviseert de scholen bij het kiezen voor een voorstelling, lessenserie of workshop, rondleiding, atelierbezoek of excursie, een les-kist of boek.

Docenten nemen vervolgens zelf contact op met de aanbieders. 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar :www.bibliotheekhlb.nl