Matthaus-Passion Huizen

De Matthaus-Passion Huizen wil onder de slogan ‘Passie Verbindt’ het dorp Huizen laten bruisen en saamhorigheid bevorderen.
De nieuwe MPH gaat gezongen worden door een project koor en een kinderkoor. De deelnemers komen uit Huizen of zijn daar sterk mee verbonden. Dit laatste kan bijvoorbeeld zo zijn als je niet in Huizen woont, maar er wel werkt. Met elkaar ga je samen op weg naar een prachtige uitvoering. Je komt ongeveer 15 keer bij elkaar om met de dirigent te studeren. De dirigent deelt allerlei achtergrondinformatie over de cultuur, muziek en levensbeschouwing van Bach. 


Daarnaast vindt de Stichting de weg naar de uitvoering toe net zo belangrijk als de uitvoering zelf. Ook die reis moet voor de betrokkenen op Huizen enerverend en verbindend zijn. In Huizen is niet alleen veel muzikaal talent. Er zijn ook vele cultuurliefhebbers. Dat bewijst alleen de Kunst- en Cultuurmarkt al.  En last but not least, voor veel inwoners neemt naast cultuur ook religie een belangrijke plaats in hun leven in.  Hoe mooi is het als we ook op weg naar de uitvoering toe projecten lanceren die allerlei groepen aanspreken en verbinden. Ook zij die niet altijd makkelijk participeren willen wij uitnodigen om deel te nemen aan de beweging van saamhorigheid. We hebben het allesomvattende motto: “Passie Verbindt!”, centraal staan. Zie ook www.matthauspassionhuizen.nl